Peraturan dan Sejarah Blackjack

Blackjack

Sejarah Blackjack

Telah diterima secara meluas bahawa Blackjack berasal dari permainan Perancis yang disebut Vingt En Un pada awal abad ke-17, walaupun permainan kad bermula seawal 900 Masihi di China. Penjudi, cendekiawan dan orang-orang dari semua lapisan masyarakat telah menikmati percubaan dengan menggunakan kad atau dua kad. Setelah terhad di kasino, Blackjack kini dimainkan di pesta dan dalam suasana kasual yang lain, melalui permainan video, bahkan di komputer. Ini adalah satu permainan kad yang dapat dipelajari oleh semua orang, dan dengan sedikit strategi asas, siapa pun dapat menjadi master 21. Walaupun sebelum anda dapat bermain Blackjack secara dalam talian secara percuma, permainan ini dinikmati oleh banyak pemain yang berbeza.

Blackjack Asas

Objektif untuk semua pihak di Blackjack adalah 918Kiss2 Malaysia: mencapai 21 tanpa melampaui batas. Anda akan diberikan dua kad dengan segera, dan boleh menerima lebih banyak kad atau tinggal bersama kad yang sudah anda miliki. Dalam struktur yang sangat sederhana ini, banyak strategi yang berbeza dapat digunakan untuk mencapai kemenangan.

Dalam semua bentuk Blackjack, dalam talian atau sebaliknya, semua kad muka (keluarga raja, Ratu dan Jack) mempunyai nilai titik 10. Semua kad bernombor, dari 2 hingga 10, bernilai bilangan poin yang sama dengan angka mereka nilai (misalnya, 2 bernilai 2 mata dan 10 bernilai 10). Ace adalah kad khas di geladak Blackjack, kerana nilainya sama ada 1 mata atau 11 mata bergantung pada kad lain yang ada di tangan anda. Dengan menggunakan nilai titik ini, tujuan anda adalah untuk mencapai sedekat mungkin hingga 21 tanpa melampaui batas. Sekiranya anda melepasi, walaupun hanya 22, anda akan langsung kalah. Sekiranya anda mendapat 21 dengan dua kad pertama anda (kad muka atau 10 dan Ace), anda akan menang dengan serta-merta.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*