Kesilapan Biasa yang Dilakukan oleh Pemula Texas Holdem

Artikel ini akan mendedahkan semua kesilapan yang paling biasa dilakukan oleh pemula Texas Holdem. Baca sekarang untuk memastikan anda tidak membuat salah satu daripadanya.

Melakukan kesilapan dalam Texas Holdem boleh menjadi sangat mahal. Apabila bermain Texas Hold em, anda harus mengelak daripada membuat kesilapan, sementara pada masa yang sama, memanfaatkan kesilapan yang dilakukan oleh lawan anda. Ringkasnya, untuk menang, anda perlu membuat keputusan yang betul, dan elakkan membuat keputusan yang salah mega888 android.

Berikut ialah empat kesilapan biasa yang dilakukan oleh pemula Texas Holdem:

Memainkan terlalu banyak kad. Ini adalah salah satu kesilapan yang paling biasa dilakukan oleh pemula Texas Hold. Ini bermakna memanggil walaupun dengan tangan yang tidak bernilai. Sebelum bermain Texas Hold em, pemain baru akan berjaya jika mereka tahu cara memilih tangan permulaan yang baik.

Meletakkan terlalu banyak nilai pada tangan yang sesuai. Adalah baik untuk mempunyai tangan yang sesuai, tetapi tangan yang sesuai tidak mempunyai nilai sebanyak itu di Texas Holdem. Apabila menilai kad anda, dua perkara yang benar-benar penting ialah kedudukan kad anda dan sama ada kad tersebut digandingkan atau tidak.

Hanya apabila kedua-dua perkara ini telah dipenuhi, anda boleh mengambil kira saman. Ini bermakna mempunyai tangan A dan K sut yang berbeza adalah lebih baik daripada mempunyai 10 dan 4 yang sesuai. Apabila anda berurusan dengan yang kedua, anda ingin melipat pra-flop.

Memakai mimik muka memberitahu. Lawan anda akan cuba membaca kad anda melalui ekspresi muka dan pergerakan badan anda. Ekspresi wajah anda boleh membantu mereka membuat keputusan.

Belajar untuk mempunyai ekspresi muka yang konsisten apabila anda diuruskan dengan kad yang bagus seperti apabila anda diuruskan dengan kad yang buruk untuk menghalang lawan anda daripada “membaca” apa yang anda ada. Sebaliknya, anda harus belajar untuk mengkaji ekspresi lawan anda untuk mendapatkan petunjuk tangan mereka. Ingat: manfaatkan kesilapan mereka.

Gagal mengawal emosi. Penumpuan adalah faktor penting apabila bermain permainan Texas Hold em. Jangan biarkan fikiran anda melayang ke tempat lain semasa bermain. Dan belajar untuk mengawal emosi anda, terutamanya apabila anda mengalami beberapa larian yang teruk.

Semakin anda menjadi jengkel, semakin anda tidak dapat menumpukan perhatian pada permainan anda, dan semakin besar kemungkinan anda membuat keputusan yang salah. Ramai pemain kalah walaupun dengan tangan yang baik kerana kegagalan mereka mengawal emosi mereka semasa dalam permainan.

Ini adalah kesilapan yang paling biasa dilakukan oleh pemula Texas Holdem. Pastikan anda tidak membuatnya sendiri dan anda akan memenangi lebih banyak wang tunai dengan lebih mudah.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*