Doyle Brunson – “Ini adalah Keadaan Minda”

brunson

Sudah tentu anda semua pernah mendengar mengenai Doyle Brunson, bukan? Satu atau dua orang di luar sana mungkin juga mengidolakan poker ini hebat – saya pasti begitu. Baiklah, saya menemui sesuatu yang ditulisnya pada hari yang lain di Poker Player. Berasal dari seorang lelaki yang berpengalaman hebat, pemikiran yang dinyatakan dalam artikel itu benar-benar memprovokasi dan berwawasan.

Oleh itu, ideanya pada dasarnya adalah mengenai pemikiran pemain poker ketika berada di  download mega888 for android meja poker. Ia bukan sesuatu yang baru. Saya telah membincangkannya berkali-kali – bagaimana keadaan fikiran anda mempengaruhi permainan anda ke tahap tertentu. Namun dari mulut Brunson sendiri – atau pen atau papan kekunci dalam kes ini – idea-idea itu semakin merosot.

Berikut adalah beberapa petikan dari artikelnya:

“Saya selalu percaya pada sikap. Sekiranya seorang lelaki berfikir bahawa dia akan menang di poker, maka dia lebih cenderung untuk menang. Keyakinan tidak akan membuat anda lebih beruntung, tetapi itu dapat membuat anda bermain lebih baik. Dengan andaian anda cukup kemahiran untuk menang, keyakinan akan membuat anda tidak berpaling kepada diri sendiri dan membiarkan keraguan diri mendorong anda membuat keputusan yang buruk. ”

Dengan garis pembuka itu, siapa yang tidak dapat membantu tetapi terus membaca, bukan? Ia masuk akal, bukan hanya dalam poker tetapi juga dalam banyak perkara lain dalam kehidupan. Keyakinan pasti bukan jaminan kemenangan atau kejayaan, tetapi itu pasti mengagumkan bagaimana anda melakukan, membawa diri, dan bertindak balas terhadap apa yang berlaku di sekeliling anda.

Inilah lebih banyak lagi:

“Dia bahkan meyakinkan saya untuk mencuba beberapa eksperimennya dalam keyakinan diri, seperti membayangkan diri saya dengan semua kerepek yang menumpuk di depan saya. Sepertinya berjaya. Seperti yang saya katakan, seorang pemain dengan keyakinan mempunyai jangka masa panjang- kelebihan jangka masa lebih dari satu tanpanya. Tidak ada yang luar biasa mengenai hal itu. Cuma keyakinan itu adalah kekuatan psikologi yang membuat anda tetap sasaran dan membuat anda tidak senang dengan lawan anda. ”

Dalam perenggan ini dia bercakap mengenai pemain poker ini yang selalu bermain permainan minda dengan dirinya sendiri. Cukup lucu sebenarnya, bagaimana Brunson menceritakan sikap dan kerangka pemikiran lelaki itu. Walau bagaimanapun, adalah idea bahawa jiwa anda mempunyai kaitan dengan prestasi anda yang sangat menarik minat saya.

Namun, Doyle Brunson memberikan perhatian. Lelaki ini Keith (ya lelaki yang sama di atas) memutuskan untuk cuba berpura-pura bahawa dia kalah agar dia berada dalam keadaan mental yang menang. Saya rasa seperti psikologi terbalik. Ia berfungsi sebentar tetapi akhirnya meletup di wajahnya. Saya rasa dia terlalu bebas – dia betul-betul mempercayai permainan mentalnya!

Bagaimanapun, saya bersetuju dengan kata-kata perpisahan Brunson: “Saya rasa bermain permainan minda boleh membantu atau berbahaya, bergantung pada bagaimana anda menggunakannya. Secara peribadi, saya berpegang pada perkara-perkara sederhana dan meninggalkan eksperimen mental yang rumit untuk lebih berani – seperti Keith. Pemain poker semestinya mempunyai kepercayaan pada kebolehan mereka sendiri. Itu membantu. Dan sejauh itu saya dapat.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*